Emberismeret

Fel kell emelnünk egymást, meg kell találnunk egymás erősségét, tiszteletben kell tartanunk egymást és jobban kell szeretnünk egymást. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A sikeres emberek ismerik önmaguk és mások személyiségét. A másokkal való helyes bánásmód tudása nélkül tele leszel problémával. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A szeretet minden emberben benne van. A boldogságod attól függ, hogy mennyire vagy képes szeretni az embereket. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Az ember azért lett az uralkodó faj a Földön, mert önzetlenül tud szeretni, de eltűnik a bolygóról, ha ezt elfelejti. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Ahol az emberek nem boldogok, ott mindig jelen van az elnyomás. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Soha ne tegyél olyat, amit nem szeretnéd, ha veled tennének! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Tedd meg azt másokkal, amit szeretnéd, hogy veled tennének! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Úgy kommunikálj másokkal, hogy a kommunikációd pozitív változást idézzen elő! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Úgy fogod érezni, hogy nem szeretnek, ha nem sajátítod el az emberekkel való helyes bánásmódot. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A boldogsághoz szükséges, hogy felnézzenek rád, illetve, hogy tiszteljenek, de az sem árt, hogy legyen elég pénzed! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Az ember minden jóra képes, amit csak el tud képzelni, ha jó állapotban van. Minél jobb állapotban van annál több jóra képes. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Minden kommunikációnak akkor van értelme, ha az pozitív változást hordoz a másik fél számára. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Ha boldogságot adsz, boldogságot kapsz cserébe. Ha boldogtalanságot adsz, boldogtalanságot kapsz cserébe. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Mindig a legnagyobb jó érdekében cselekedj! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Nem a csoda, hanem a helyes tettek segítenek a dolgokon. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Soha nem leszel sikeres semmiben, ha nem tanulod meg az önmagaddal való helyes bánásmódot. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A nyugalom a lelki békéből fakad, a boldogság pedig a nyugalomból. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Ne csodálkozz azon, ha nem vagy boldog! Negatív energiák vannak jelen az életedben! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Jó kommunikációval minden konfliktus feloldható. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A másokkal való helyes bánásmód tudása nélkül tele leszel problémával. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Válogasd meg, hogy kinek, mit hogyan tanítasz. Mert vannak, akik félnek az igazságtól, és ehelyett azokat a vezetőket követik csupán, akik tetszetős felvetéseket hirdetnek fennen.

Vannak, akik megelégednek féligazsággal, hogy büszkén tisztelhessék azt; de mégsem kelljen a teljes igazság fényében és a teljes igazság szerint élniük.

Vannak, akik mohón felkapják még a helyes tudás szavait is, hogy abból szerszámokat és fegyvereket kovácsoljanak maguknak, hazug és kicsinyes célok érdekében.

Vannak, akik csak azért hallgatnak meg, hogy ellenkezhessenek veled és, hogy az utolsó szónak győzelme az övék legyen.

Végül vannak, akiknek hiába is beszélsz, mert süketek és vakok, hacsak nem az ő nyelvükön szólalsz, egyedül azt tanítván, amit ők maguk is állítanak. (Yoga aforizmák: 172.)

Tedd meg azt, ami a többség érdekét szolgálja! (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

A mosoly a legegyszerűbb módja, hogy átadjuk szeretetünket, és ezt bárki megteheti. (Ismeretlen)

Két ember közt a legrövidebb út egy mosoly. (Kodály Zoltán - zeneszerző)

Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled - feltűnés és hiú szerep nélkül - segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: "Igen, igen!" Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene. (Márai Sándor)

Csak az képes tisztességes módon eredményekre, aki bármikor képes a pozitív változást előidéző kommunikációra. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Az élet teljességét nem években mérik, hanem örömben. Kinek-kinek annyit ér az élete, amennyi örömet szerez másoknak. (Zay László - filmkritikus, esztéta, publicista)

Ne tégy semmit mások kárára, örülj mások szerencséjének, indítson meg az elesettek balsorsa, és mindig tartogass egy könnycseppet a szívedben az arra rászorulóknak... (Seneca - író, filozófus)

Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük. (Paulo Coelho)

Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben; ember lenni mindig, minden körülményben. (Arany János - költő, író)

Öt állomása van a bánatnak. Mindannyiunknál máshogy néz ki, de mindig öt fázis van : Tagadás. Harag. Alkudozás. Kétségbeesés. Elfogadás. Ezután tudod elengedni, csak ha megélted az összes fázist. Amikor még nem megy az elengedés, akkor ne erőltesd.... Inkább lépj hátrább, és nézd végig, hogy mindegyik fázis megvolt-e. Ne lépj át egyiken sem. Menj vissza és kezd elölről, ha nem látod át, hogy hol akadtál el. Adj időt magadnak, ne legyél türelmetlen. Ha nem hagysz időt, akkor nem tudod meglátni, megérezni a neked tartogatott tanulságokat amit ez a kapcsolat hozott az életedbe.....és csak ismételgetni fogod ugyanazt a mintát. Most végre állítsd meg a dominókat...ne boruljon tovább a sor...csináld másképpen a következőt. Ha egyedül nem megy...kérj segítséget ... láss előre...és ne ragadj bele!! Ez a Te sorsod a Te felelősséged!
De nem vagy egyedül...csak nézz szét, figyeld a jeleket... (Elisabeth Kübler-Ross)

Nyúlj felém jó kezekkel, és láss sokkal jobbnak, mint amilyen vagyok. Cserébe én is ezt teszem, és lehet, hogy ez által jobbak is leszünk. (Müller Péter)

Nem tehetünk eleget mindenki elvárásának, nem szolgálhatjuk ki mindenki igényeit. Az emberek annyira sokfélék, és olyan sokfélét és ellentéteset követelnek tőlünk, hogy szét kellene szakítanunk magunkat a megsemmisülésig, ha mindennek meg akarnánk felelni. Nem lehetünk jók mindenki szemében. Ez nem lehet magatartásunk mértéke. Szelektálnunk és választanunk kell az elvárások között. Ennek mértéke saját meggyőződésünk, lelkiismeretünk. Ezért adott esetben tudnunk kell nemet mondani. (Popper Péter)

A panaszkodás mindig az éppen létező el nem fogadása. Amikor panaszkodsz, áldozattá teszed magad. Változtass hát a helyzeten tettel, szükség esetén mondd el a véleményedet, és lépj ki a helyzetből, vagy fogadd azt el! Minden más őrültség." (Eckhart Tolle)

A boldogság elérésének a titka: rendelkezni kell a boldogsághoz vezető tudással és keményen tenni kell érte. (Szedlacsik Miklós, mester-coach)

Az ember rájön, hogy amint megváltoztatja gondolatait a dolgokról és más emberekről, a dolgok és más emberek megváltoznak vele szemben. Radikálisan változtassuk meg gondolatainkat, és el fogunk képedni, milyen hatással lesz életünkre. Az ember nem azt vonzza, amit szeretne, hanem ami rá hasonlít. Az istenség, amely sorsunkat alakítja, mi vagyunk. Saját magunk. (James Allen)

Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki. Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki, akit kedvelsz, nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni... (Hajnal Anna)


Ha még nem kapod díjmentes boldogságteremtő, életjobbító és tudatosságfejlesztő hírleveleinket, akkor itt tudod kérni:

  • Kérjük, ellenőrizd, hogy biztosan helyes-e az e-mail címed!
  • Ahhoz, hogy az információkat biztosan megkaphasd, kérjük, hogy vedd fel az e-mail fiókod címlistájára az info@fejlodesreszulettunk.hu e-mail címet.
  • Ha így sem kapsz levelet pár napon belül, és például citromail, t-online vagy freemail címmel regisztráltál, akkor kérjük, hogy regisztrálj újra egy másfajta e-mail címmel! Köszönjük szépen!

Nagyon sok szeretettel kívánunk Neked hasznos időtöltést és jó tanulást!

A "Fejlődésre születtünk" csapata nevében:

Asztalos Rita