Az elfogadás gyakorlása

A tudatosságot a lelkünk vezérli, az ösztöneinket pedig a múltbéli negatív emlékképeink.
Olyan világban élünk, amit a félelem ural, tehát az ösztönös részük (a reaktív elméjük) működteti az emberek nagy többségének hétköznapjait. Hogyan?

Tudnunk kell, hogy ha jó hangulati állapotba kerülünk, akkor tudatosságunk működésbe lép, s feltétel nélkül el tudjuk fogadni az életünkben felbukkanó dolgokat úgy, ahogy történnek.

Ha nem, akkor úrrá lesz rajtunk a feszültség, a düh...

Te mennyire vagy képes elfogadni a történéseket, eseményeket, cselekvéseket, embereket, tárgyakat, előítélet és hozzátett gondolat nélkül?

Ha vannak ilyen gondolataid a fejedben, hogy...

  • Miért ilyen ő, miért nem olyan?
  • Miért ezt teszi, miért nem azt?
  • Miért így történt, miért nem úgy?

...akkor tudd, hogy ez zsákutca, mert az ilyen gondolkodásmód miatt van idegeskedés, a felháborodottság az emberek életében, ami ördögi körként működve még tovább viszi lefelé a hangulatunkat a skálán, ami miatt még kevésbé tudunk elfogadóak lenni...

Szerintem meggondolandó, hogy érdemes-e feladnunk a lelki békénket és jó hangulatunkat...hiszen azzal csak magunknak ártunk.

Ha még nem kapod díjmentes boldogságteremtő, életjobbító és tudatosságfejlesztő hírleveleinket, akkor itt tudod kérni:

FIGYELEM:

  • Kérjük, ellenőrizd, hogy biztosan helyes-e az e-mail címed!
  • Ahhoz, hogy az információkat biztosan megkaphasd, kérjük, hogy vedd fel az e-mail fiókod címlistájára az info@fejlodesreszulettunk.hu e-mail címet.
  • Ha így sem kapsz levelet pár napon belül, és például citromail, t-online vagy freemail címmel regisztráltál, akkor kérjük, hogy regisztrálj újra egy másfajta e-mail címmel!

Köszönjük szépen!


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓINK: